Review: King CrimsonIn the Court of the Crimson King

A Moon Shaped Pool; het nieuwe album van Radiohead

A Moon Shaped Pool-Radiohead

Het nieuwe album van Radiohead. We hebben een week op de aankondiging van LP9, oftewel A Moon Shaped Pool, moeten wachten. Een week die een eeuwigheid leek te duren. Een week die oorspronkelijk begon met het wegvallen van alle content van de social media kanalen van Radiohead. Ook op de website van Radiohead werd een ‘fade’ ingezet, die er uiteindelijk voor zorgde dat er een totale blank homepage ontstond. Thom Yorke wist de spanning weer aardig op te voeren. De geruchtenmachine begon dan ook direct overuren te draaien. Gelukkig gaf Radiohead in de loop van de week zo nu en dan wat voorproefjes van hetgeen we konden gaan verwachten van “A Moon Shaped Pool”, zodat het lange wachten iets dragelijker werd.

Burn the Witch & Daydreaming

Zo werden er op Instagram eerst wat korte fragmenten uit de “Burn the Witch” videoclip gedeeld. Kleine fragmentjes die ervoor zorgden dat de fans de rest van de dag (en nacht) continu de website van Radiohead moesten refreshen voor nieuw materiaal. Dit resulteerde uiteindelijk in de complete videoclip van Burn the Witch die online gezet werd. Of dit ook daadwerkelijk een voorproefje was voor LP9 wisten we alleen nog niet zeker. Uiteindelijk zou alleen een tweede sterke videoclip volgen van de single “Daydreaming”. Met de boodschap dat er een nieuw album uit zou komen op 8 mei  (7pm BST).

A Moon Shaped Pool op LP

Fysiek op LP zal het album te verkrijgen zijn via XL Recordings vanaf 17 juni voor 25 euro. Daarnaast zal er ook vanaf september een speciale editie beschikbaar zijn voor 76 euro met de volgende inhoud:

A Moon Shaped Pool

  • 32 pagina’s met speciale artwork
  • 2xLP
  • 2xCD: één met het album en één met twee extra tracks.
  • Master tape van de opnamesessies van “A Moon Shaped Pool”
  • Album download in mp3 of 16-bit WAV

Het lange wachten wordt dus eindelijk definitief beloond. Wacht dus niet langer en pre-order het nieuwe album “A Moon Shaped Pool” van Radiohead of stream ‘m op iTunes:

Pre-order het album Beluister het album

 

Radiohead – Daydreaming

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *