Review: King CrimsonIn the Court of the Crimson King

A Perfect Circle – Thirteenth Step

Moderne klassieker

James Maynard Keenan heeft zich met de band “Tool” toch wel aardig op de kaart gezet. “Tool” heeft, mede door James Maynard Keenan, een flinke stempel nagelaten in de metal-scene. Maynard’s vocalen zijn zowel krachtig als gevoelig en geven de muziek van Tool een totaal andere dimensie. Na zijn succesvolle albums Lateralus & Aenima besluit Maynard ook nog eens deel te nemen aan de band: “A Perfect Circle”. Misschien een band met een minder stevige sound maar net zo kwalitatief hoogstaand.

Emotie

Het album “Thirteenth Step” van A Perfect Circle kenmerkt zich door overtuigende emoties. De instrumentatie wordt met zoveel passie gespeeld en dat hoor je gelange de gehele plaat terug. Rustige momenten worden afgewisseld met uitbarstingen waardoor deze nog extra hard aankomen. Scherpe lyrics met donkere en mysterieuze thema’s die langzaam op de luisteraar inwerken. Met name de track; “The Noose” is hier een goed voorbeeld van. Het nummer bouwt heel rustig op en leidt uiteindelijk tot een explosie van geluid waardoor je als luisteraar langzaam maar zeker begeleid wordt naar de afgrond. Maar wanneer je dan eindelijk die afgrond ingaat, ga je dan ook goed.

Geen mindere

Het volledige album weet A perfect Circle te overtuigen met alleen maar sterke tracks die je als luisteraar op je in moet laten werken. De ene track heeft wat langer nodig dan de andere maar allemaal steken ze wonderbaarlijk goed in elkaar. Bij het luisteren voel je dat er over de muziek is nagedacht. Ook de tracklist lijkt perfect afgestemd. Dit moet ook wel want het album bevat eigenlijk een diep achterliggend verhaal. Een verhaal wat je doet beseffen dat je het volledige album nog maar eens een keer moet beluisteren. En waarschijnlijk nog een paar keer…

Bekijk op bol.com

Recordstackistics

Genre: Progressieve Rock
Gereleased: 2003
Vinyl: 2xLP
Label: Virgin ‎– 7243 5 80918 1 6

Bekijk hieronder de clip van Blue:

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *