Review: King CrimsonIn the Court of the Crimson King

Basgitarist John Wetton overleden


Vandaag, op 31 januari 2017, is helaas de bekende basgitarist John Wetton overleden. Hoewel John Wetton vooral bekend is geworden als basgitarist was hij ook actief als zanger en speelde daarbij gitaar en keyboards. Hij startte zijn muzikale carriére in de band Mogul Thrash in 1970. Waarna hij zich later voegde in de bands Family (1970-1972) en later het legendarische King Crimson (1972- 1974). In 1975 t/m 1976 speelde hij in Uriah Heep waarna hij in 1978 samenwerkte met Bill Bruford om de band UK te starten. Daar bleef het echter niet bij, want na in 1981 “Number the Brave” met Wishbone Ashe op te nemen startte hij in 1982 de band Asia. In de 80’s koos Wetton voor een wat commerciëlere richting en focuste zich meer op de rol als zanger en tekstschrijver.

Larks’ Tongues in Aspic

Toch zal John Kenneth Wetton voor mij altijd bekend staan om zijn fantastische basgitaarspel op het album “Larks’ Tongues in Aspic” van King Crimson uit 1973. En dan met name het schitterende openingsnummer van dit wonderlijke album. Beluister hieronder zijn bijdrage op “Larks’ Tongues In Aspic Part I”.

Zijn strijd met kanker

John Wetton leed al een tijdje aan kanker. Begin van dit jaar gaf Wetton zelf aan dat hij de aankomende tour met de Asia af moest blazen vanwege een nieuwe chemokuur. John Kenneth Wetton is 67 jaar geworden.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *