Review: King CrimsonIn the Court of the Crimson King

Wintersleep – The Great Detachment

Wintersleep - The Great Detachment

Het zesde album van de Canadese band Wintersleep is uitgekomen, onder de naam: The Great Detachment. Eerder wist Wintersleep al een erg goed album neer te zetten met Welcome to the Night Sky uit 2007. Zo wist Wintersleep een geluid te creëren dat zowel toegankelijk als diepgaand was. De muziek spreekt direct aan maar ook na vele luisterbeurten is er voldoende te ontdekken. Met het nieuwe album The Great Detachment weten ze deze kwaliteit verder uit te breiden. Elk nummer op het nieuwe album biedt een veelzijdigheid aan instrumentatie maar daarbij is elke track onderscheidend op zijn eigen manier.  De band werkt op het nieuwe album samen met Geddy Lee van Rush als gast-bassist op het nummer Territory. Hoewel Territory echt een hoogtepunt van het album is, weet Wintersleep ook op de overige tracks te overtuigen. Met als belangrijkste succesformule; een doeltreffende catchiness maar tegelijkertijd onderhuids bijzonder diepgaand. Overige hoogtepunten? Het schitterende opbouwende Shadowless of de sterke hitsingle Amerika.

Miss-print LP-versie

Het album van Wintersleep is gelimiteerd uitgebracht op een combinatie van roze met groen vinyl als pre-order. Enkel via de website van Wintersleep was deze versie te pre-orderen waardoor deze gelimiteerde editie al snel volledig uitverkocht was. Nadat deze versie uiteindelijk geperst werd, bleek de eerste run printfouten te bevatten. De band twijfelde om deze versie uit de verkoop te halen maar zag er uiteindelijk een leuke gimmick in. De frontcover van deze versie bevat dezelfde afbeelding (inclusief benen en water) maar is van boven te laag afgesneden waardoor er een beige scheidingslijn boven de afbeelding te zien is. Bekijk hier het voorbeeld van deze missprint-versie. Wintersleep besloot deze versie alsnog beschikbaar te stellen voor de fans met het volgende statement op Facebook:
Winterssleep-the great detachment

Dear fans,

We have received news that our first run of vinyl has a print error on the cover. Of course we were very surprised by this, but then we decided it’s actually pretty cool, like when you were a kid and you collected hockey cards, and found one that had an error on it so it became a precious collectible! The actual vinyl itself was not affected, it sounds incredible and is top-notch audio quality.

We hope you enjoy it with it’s rarity, and we thank you for all of your continued support of the band. We are so happy to share this music with you!

Hierna zijn de reguliere versies geperst op zwart vinyl. Waar je ook op dit moment nog relatief eenvoudig aan kan komen. De versie op zwart vinyl is overigens niet met printfouten uitgegeven. Enkel de eerste run van pre-orders op groen en roze vinyl bevatten deze fabrieksfout. Inmiddels is het een waar collector’s item geworden.

Bekijk op bol.com

Benieuwd naar het album?

Beluister hieronder drie singles van het album The Great Detachment:

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *