Review: King CrimsonIn the Court of the Crimson King

Platenzaken op Mallorca, Palma de Mallorca

mallorca_sfeerfoto
Het Spaanse eiland Mallorca. Een populaire vakantiebestemming voor veel mensen vanwege haar schitterende natuur, de interessante cultuur en altijd aanwezige gezelligheid. Het eiland weet adembenemende kalme baaien te combineren met levendige uitgaansgelegenheden waar ook feestgangers goed tot hun recht kunnen komen. De interessante cultuur kun je voornamelijk vinden in de hoofdstad van het eiland; Palma de Mallorca. Wat minder mensen weten, is dat het eiland Mallorca ook vinylliefhebbers genoeg te bieden heeft. In het centrum van Palma de Mallorca zijn de volgende platenzaken met vinyl te vinden:

Maisvinilo – Discos Records

In een afgelegen zijstraat van de winkelstraat Carrer dels Oms vind je Mais Vinilo records. Een relatief kleine platenzaak met een ruim assortiment aan vinyl. De LP’s staan netjes gerangschikt op genre in de overzichtelijke bakken en de platen worden structureel opgeborgen in plastic beschermhoezen. Van de kwaliteit van de platen was dan ook niks aan te merken. Daarnaast is de eigenaar van de platenzaak, Javi, zelf ook een echte vinyl enthousiast. Wat het speuren bij deze platenzaak alleen maar leuker maakt. Bij mijn navraag naar de 7″ single “Lying all the time” van the Outsiders verscheen dan ook een grote goedkeurende glimlach op het gezicht van Javi. Bij Maisvinilo wordt er veel garagerock en psychedelic rock uit de 60’s aangeboden. Het is daarbij sowieso opvallend dat hier ook veel vinyl te vinden is van Nederlandse artiesten. Echte klassiekers van Q65 (Revival) en the Outsiders (het debuutalbum en C.Q.) waren op voorraad maar ook hedendaagse Nederlandse bands als Dewolff (Live & Outta Sight) waren gewoon aanwezig bij deze platenzaak in Palma de Mallorca. Ook is er een aparte sectie met obscure Spaanstalige garagerock. De bakken op de grond waren goed gevuld met leuke betaalbare popplaten die zeker de moeite waard waren. Echt een aanrader dus!

mais_vinilo_2

Espai Xocolat

Deze platenzaak is niet ver van Maisvinilo verwijderd. Tijdens een dagje Palma de Mallorca zijn de platenzaken Maisvinilo en Espai Xocolat dan ook eenvoudig te combineren. Vergeet alleen niet dat de Spanjaarden nog steeds stug vasthouden aan de siësta. In dit geval betekent dit dat de winkels strak om 14:00 sluiten. De winkel gaat dan uiteindelijk om 16:30 pas weer open, dus zorg dat je voor 14:00 beide platenzaken bezocht hebt. Xocolat biedt daarnaast de mogelijkheid om het speuren naar vinyl in het café af te wisselen met een kop koffie. Deze platenzaak focust zich met name op tweedehands vinyl in het pop- & rockgenre. Het viel wel op dat de prijzen voor tweedehands platen bij deze platenzaak redelijk hoog lagen. Voor albums die je normaal gesproken voor enkele euro’s kunt vinden moet je bij Xocolat toch gauw 7 euro neertellen. Het aanbod aan LP’s is erg uiteenlopend qua genres. Zo vind je hier onder andere country, new wave, punk, heavy metal en van alles wat daartussen zit. Opdeling qua genre is er alleen niet. Hierdoor weet je tijdens het scrollen door de bakken geen moment wat je aantreft. Maar dit maakt het rondneuzen des te spandender. Doordat Xocolat voornamelijk tweedehands aanbiedt, is de kwaliteit wel een stuk wisselvalliger. Een extra controle naar de staat van het vinyl is dus aan te raden bij deze winkel. Ook kun je bij Xocolat nog terecht voor een aparte sectie met tweedehands Jazz-platen. Al met al een platenzaak die je als platenliefhebber dus zeker niet over moet slaan wanneer je een dagje Palma de Mallorca bezoekt.

platenzaak_palma_2

Plattegrond van Palma de Mallorca

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *