Review: King CrimsonIn the Court of the Crimson King

Primordial – Where greater men have fallen

 

Where greater men have fallen, het nieuwe album van Primordial

Aankomende 21 november is het zover. Het nieuwe album van de Ierse band Primordial; genaamd “Where greater men have fallen” zal uitkomen op het label Metalblade. We hebben er inmiddels 3 jaar op moeten wachten sinds het laatste album: “Redemptions at the puritan’s hand” in het jaar 2011 uitkwam. De band staat erom bekend dat ze structureel kwalitatieve albums presenteren. Daarom werd het laatste album ook weer positief beoordeeld op verschillende reviewsites.

To the nameless dead

Toch blijft voor mij het absolute hoogtepunt uit Primordial’s carrière het geweldige album: “To the nameless Dead”. Een album met een bijzondere thematiek. Zo komen er onderwerpen langs als geschiedenis, cultuur en de gevoelens die deze ontwikkelingen met zich mee hebben gebracht. Een thematiek die qua basis bij elk album van Primordial centraal staat. Deze thematiek werd gecombineerd met goddelijke riffs, sterke teksten en aanstekelijke melodieën. Sowieso is dat een aspect waar Primordial zich voor mij in onderscheid, het aanstekelijke karakter van de nummers. En dit lijkt op het nieuwe album “Where greater men have fallen” niet anders te zijn als we de titeltrack als uitgangspunt mogen nemen.

Voorproefje van Primordial

Nu is alvast de titeltrack ‘where greater men have fallen’ te streamen. Ook nu weer hoor je die kenmerkende thematiek terugkomen. De krachtige teksten die met veel power gebracht worden door Alan Averill Nemtheanga. Een vocalist die een unieke stijl heeft binnen de metalwereld. Er is geen andere vocalist die zijn lyrics met zoveel passie en vuur over weet te brengen. De stampende opbouw van de track helpt er ook aan mee om het nummer te laten opbloeien tot een epische titletrack die smaakt naar meer.

“Where greater men have fallen” alvast bestellen?

Het album zal gereleased worden in een gelimiteerde groen vinyl uitvoering. Daarbij zal ook een zwarte versie niet ontbreken. Prijzen voor de pre-orders verschillen niet per versie. Voor de groene versie geldt dan ook wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Pre-order hieronder alvast “Where greater men have fallen”:

Bekijk op bol.com

Beluister hieronder de titeltrack (where greater men have fallen) die vanaf nu te streamen is:

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *