Review: King CrimsonIn the Court of the Crimson King

Walknut – Graveforests and their shadows

 maxresdefault

Walknut; een wonderlijke ontdekking

Per ongeluk stuitte ik, tijdens mijn dagelijkse speurtocht op internet naar goede nieuwe muziek, op de gitzwarte black metal van Walknut. Een ontdekking die ik veel eerder had moeten doen, want wat weet Walknut een sfeer neer te zetten op het album: “Graveforests and their Shadows”! Deze mysterieuze band bleek uit Rusland te komen, maar het deed eerder vermoeden dat ze uit Noorwegen zouden komen wanneer je deze plaat opzet.

Motherland Ostenvegr; we betreden het ijzige Noorse woud

Walknut kiest ervoor om gebruik te maken van de traditionele Noorse black metal invloeden. Direct wanneer je begint aan dit album zul je dan ook het gevoel hebben dat je de Noorse bossen betreedt en de grimmige historie van de vikingen aan je voorbij raast. Al is “razen” misschien niet echt een goed woord in het geval van Walknut. De muziek van Walknut kenmerkt zich niet door zeer snelle blastbeats (alhoewel niet geheel afwezig) of snelheid in het algemeen. Nee, Graveforests and their Shadows wordt opgebouwd uit een ijzige sfeer. En damn, wat is die sfeer goed aanwezig op dit album.

Wanhoop

Een sfeer die we kennen van traditionele black metal á la Burzum, Emperor en wat recenter de band Drudkh. Je wordt direct ondergedompeld in het gitaargeweld. De muziek bouwt steeds verder op en dan komen de vocalen naar voren die één en al wanhoop laten horen. Dit is black metal zoals het waarschijnlijk oorspronkelijk bedoeld is en dat weet Walknut heel goed te vertalen op dit album. Helaas is Graveforests and their Shadows erg moeilijk te vinden op vinyl. Maar dat dit album in de platenkast hoort te staan is 100% duidelijk… Ik zal dan ook wanhopig blijven zoeken.

Bekijk hieronder de track “Motherland Ostenvegr”:

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *